Flytta en sida

 1. Leta i sidträdet tills du hittat den sida du vill flytta.
 2. Du behöver använda funktionen "Flytta...", som finns i redigeringsmenyn för sidan. Vid behov, se separat dokumentation om hur du hittar redigeringsmenyn för en sida.
 3. När du klickat på "Flytta..." presenteras en ny webbdialog som heter just "flytta" direkt efter (till höger om) sidträdet.

  Oftast hamnar skärmläsarfokus direkt i början av denna dialog, men i annat fall kan det tyvärr vara lätt att missa den. Tills detta är åtgärdat kan ett tips vara att leta direkt efter papperskorgen som ligger sist i innehållsträdet.

  Dialogen "flytta" innehåller en kopia av sidträdet, och i den kopian kan du markera någon av noderna. (Visuellt markeras den då med en bock, men än så länge hörs tyvärr inte denna markering.) Om du gör det och sedan trycker på knappen "Flytta", som ligger sist i dialogen, så hamnar din ursprungligen valda sida som undersida till den nyss valda sidan.

  Det går också att välja knappen "avbryt" för att stänga dialogen. Efter flytten byts innehållet i flytta-dialogen ut mot en bekräftelse och en OK-knapp som stänger dialogen. 

Ändra ordning på undersidor

   1. Leta i sidträdet tills du hittat den sida vars undersidor du vill ändra ordning på.
   2. Du behöver använda funktionen "Sortera...", som finns i redigeringsmenyn för sidan. Vid behov, se separat dokumentation om hur du hittar redigeringsmenyn för en sida.

    Alternativet Sortera ligger ungefär i mitten av redigeringsmenyn.

   3. Då visas sorteringsdialogen.

    Dialogen för sortering placerar sig direkt till höger om (efter) sidträdet.

    Det finns för närvarande två sätt ändra ordning på undersidor:

    • Klicka på kolumnrubriken "Namn" om du vill sortera sidorna i bokstavsordning eller, på kolumnrubriken för datum om det skulle passa bättre.
    • Ändra ordningen på sidorna genom att dra och släppa rader i tabellen uppåt eller neråt. (Men tyvärr är det lättare sagt än gjort med skärmläsare.)

    Klicka på knappen "Spara" när du är klar.