På mångas begäran så ordnar föreningen en resa till Almåsa Havshotell som ligger ute i havsbandet i Hårsfjärden i Västerhaninge, 30 minuters resväg från Stockholm C. Almåsa ägs av IRIS förvaltning AB via Synskadades Stiftelse. Anläggningen är helt synanpassad och tillgänglig för synskadade.

Tiden är förlagd till 5 – 9 juni. Den 5 och 9 juni är resdagar.

Abonnerad buss kommer att gå från Lund C, hållplats R vid Spolegatan, Lund onsdagen den 5 juni kl. 9 och bussen beräknas vara framme ca 17.30. Det kommer att bli lunchstopp vid Rasta, Ödeshög. Hemresan sker kl. 10 söndagen den 9 juni och beräknas vara framme i Lund ca 18.15. Även här blir det stopp i Ödeshög. Det blir även småstopp efter vägen för att få lite luft, dricka och möjlighet till toalettbesök.

På Almåsa finns det gott om promenadstråk, sittplatser både vid byggnader och ute vid bryggorna. Simhall och motionsanläggning finns också. Almåsa är känt för sin goda mat som vi kommer att få njuta av. På fredagen anordnas bussutfärd till Stockholm till antingen Rosendals Trädgård eller Ulriksdals Slottsträdgård.

Conny och Lena Olsson kommer att vara reseledare.

Kostnaden för resan är 1000 kr i egenavgift samt kostnader för lunch under resdagar och utflyktsdag. På Almåsa är det helpension.

Anmälan till resan är mellan 8 april och 30 april, antalet platser är begränsat till 30 personer. Anmäl ditt intresse till Désirée på kansliet via e-post eller telefon. Observera att det inte går att boka sig för resan innan den 8 april. Vi behöver veta ditt namn, adress, telefonnummer, ev. allergier när det gäller födoämnen och önskemål om vegetarisk och specialkost. Vi behöver också namn på närmast anhörig. Detta beror på att vi behöver ha en beredskap om något skulle hända. Du kommer att få information i samband med anmälan om när egenavgiften skall betalas in.

Det finns möjlighet att söka ekonomiska medel till resan om man har en inkomst som är max 210 000 för inkomståret 2023. Ansökan görs hos Synskadades Stiftelse Skåne senast den 30 april. Kontakta SRF Skåne för mer information telefon 040-77775. Behöver du hjälp att få fram blanketter prata med Désirée så kan hon ladda ner ansökningshandlingar till dig.

För de som anmält sig till resan kommer det att ordnas en informationsträff i lokalen för att tillsammans gå igenom mer detaljerad om resan, tider, program etc. Datum och tid kommer att meddelas till de som anmält sig till resan.