1. Klicka på startsidan i sidträdet för att öppna sidan för redigering.

 2. Klicka på knappen "Lägg till innehåll" som du hittar i slutet av de redigerbara fälten.

  Lägg till innehåll ligger strax före knappen Förhandsgranska

 3. I menyn "Lägg till innehåll" som dyker upp, välj alternativet "Kalendarie".

 4. Ange rubrik, länk och länktext och klicka på "Skapa" för att lägga till kalendariet på sidan. Spara och publicera sidan.

 5. Ange rubrik, t.ex "Kalendarium". Fältet "Rootsida för kalendariet" kan lämnas tom om du automatiskt vill visa alla kalenderhändelser. I fältet "Länk kalendariesida" väljer du en existerande kalendarielistningssida i sidträdet. I fältet "Länktext kalendariesida" skriver du in vad du vill att länken som öppnar kalendarielistningssidan ska heta, t.ex "Alla kalenderhändelser". Klicka på "Skapa" för att lägga till kalendariet. Spara och publicera sidan.

 6. Kontrollera att innehållet visas på sidan. De tre 3 nästkommande händelserna som publicerat ska visas. Om ingen rubrik eller länk anges för Kalendariet så visas de inte. Händelser som inte publicerats eller som redan har varit visas inte. Om man klickar på en kalenderhändelse ska man komma till sidan för kalenderhändelsen.

  Vid bred skärm visas tre händelser bredvid varandra. Därefter länk till Alla kalenderhändelser.

 7. För att redigera kalendariet: Leta upp kalendariet (det bör ligga som en av sidans sista redigerbara delar). Om du använder mus kan du föra muspekaren över kalendariet och klicka på pennikonen för att redigera. Med skärmläsare går det att klicka direkt på knappen "kalendarie", alternativt på knappen "innehåll" (som även presenteras med orden "edit content").

  När användaren hovrar över kalendarie-fältet visas tre ikoner: Den första ser ut som en penna och redigerar innehållet, den andra heter Kopiera och tredje Radera.

 8. För att visa enbart lokala händelser, klicka på "Lägg till" vid rubriken "Rootsida för kalendarie". Välj en sida som listar kalendrar längre ner i strukturen. Spara och publicera sidan och kontrollera att sidan endast visar händelser skapade under den valda rootsidan.

  Som standard visas alla kalenderhändelser, men om du väljer en rootsida för kalendarie visas bara händelser under denna sida.