Om tjänsten 

I rollen som utredare arbetar du med att planera och genomföra undersökningar, bearbeta och sammanställa statistik och  skapa faktaunderlag som sedan ligger till grund för vårt informations- och påverkansarbete.

Du tar fram underlag för undersökningar som ofta praktiskt genomförs av externa leverantörer. Som utredare bearbetar du sedan materialet: analyserar rådata, sammanställer och drar slutsatser av uppgifterna och skriver slutrapport av genomförd undersökning. Rapporterna presenteras både internt och externt och används sedan i vårt vidare arbete inom det intressepolitiska området.

Vi gör regelbundet exempelvis undersökningar bland våra medlemmar för att kunna ge en bild av livssituationen för personer med synnedsättning. Vi gör också uppföljningar av ögonsjukvården och andra mer specifika undersökningar.

Som utredare arbetar du även med att ha koll på forskning,  gör omvärldsanalyser och spanar efter sådant som är av betydelse för personer med synnedsättning.

Tjänsten som utredare är placerad på förbundets kansli i Enskede där du arbetar nära ihop med våra fyra intressepolitiska handläggare samt vår förbundsjurist. Du rapporterar till chefen för intressepolitik och bidrar med kunskap inom ditt ansvarsområde till både enheten och förbundet som helhet. Tjänsten är  på heltid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom samhällsvetenskap, sociologi, statistik eller annan motsvarande utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av intressepolitiskt arbete, alternativt liknande erfarenhet tillägnad på annat sätt, till exempel genom förtroendeuppdrag.

Som person söker vi dig som har ett mycket gott ordningssinne och är strukturerad för att kunna säkerställa noggrannhet och kvalitet på våra underlag. Du arbetar självständigt i din roll som utredare men har även många kontaktytor både internt och externt, vilket kräver en god samarbetsförmåga. Du har en mycket god kommunikativ förmåga både skriftligen och muntligen och kan på ett bra sätt formulera och presentera undersökningsmaterial utifrån målgruppen för informationen.

Det är bra om du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell, offentlig eller politiskt styrd verksamhet och delar SRF:s vision om alla synskadades rätt till full delaktighet och jämlikhet i samhället.

Det är meriterande om du har egen synnedsättning eller har annan erfarenhet relaterad till synskador.

För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Per Wictorsson, intressepolitisk chef, 08 39 93 36, per.wictorsson@srf.nu.
Fackligt ombud är (Unionen) Jimmy Pettersson, 08 39 94 46 jimmy.pettersson@srf.nu

Anställningsform: tillsvidareanställning på heltid 100%

Tillträde: enligt överenskommelse.

Din ansökan, innehållande CV och personligt brev, skickar du till jobbansokan@srf.nu.

Sista ansökningsdag är 14 januari 2024.

I denna rekrytering tillämpar vi så kallat  löpande urval vilket innebär att vi intervjuar sökande efter hand som ansökningar når oss. Det kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden gått ut.

Om SRF

Synskadades Riksförbund (SRF) är Sveriges ledande företrädare för personer med synnedsättning. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som genom arbete med påverkan, kunskapsspridning och för ökad självständighet och delaktighet vill förbättra synskadades livsvillkor. SRF bildades redan 1889 med syftet att värna synskadades intressen och verkar idag för rätten till full delaktighet och jämställdhet i samhället. Organisationen har idag drygt 11 500 medlemmar.