Fatmir är nominerad i kategorin "Årets förebild" och motiveringen lyder så här:

"Fatmir Seremeti har under många år spelat på elitnivå i goalball. Under goalball-EM fanns Fatmir med på planen och kämpade för laget trots skadeproblem. Han peppade då sina lagkamrater och klev in som en viktig ledargestalt och förebild för de yngre spelarna. Genom sociala medier jobbar Fatmir också hårt för att minska fördomar och öka förståelsen för blinda och personer med synnedsättning."

Lagkamraten Alexander Smedberg är nominerad till "Årets nykomling" och förbundskapten Magnus Wislander till årets ledare. Dessutom är hela det svenska herrlandslaget i goalball nominerade till "Årets lag". Den synskadade längdskidåkaren Zebastian Modin är nominerad till "Årets manlige idrottare".

Bollsporten goalball utvecklades på 40-talet i Österrike som ett sätt att rehabilitera krigsveteraner som blivit synskadade. Sedan 1980 är den en officiell gren i Paralympics. 

Följ direktsändningen

Synskadades Riksförbund följer galan och håller tummarna för de nominerade. Om du inte är på plats på galan men ändå vill följa den så sänds den via Expressen TV med start klockan 20.00.