Efter ett uppskattat cha cha-framträdande publicerade hans professionella danspartner Dianne Buswell en bild på Instagram där hon avslöjade Chris sista ord till henne innan de gick ut på dansgolvet.

”Vilken kväll! Jag kan ärligt säga att dansa med Chris var en av mina mest minnesvärda dansupplevelser någonsin. Innan vi gick ut sa han till mig att ’vi säger inte till oss själva att vi ska vara fantastiska, vi säger att vi ska ha kul’. Tack för ditt förtroende Chris, du är en legend och jag kan inte bärga mig att dela golvet med dig så många gånger vi bara får!” skriver Dianne Buswell under en bild på dansparet.

Chris McCausland var inte sen att publicera ett svar i kommentarstråden.

”Jag var så emotionellt påverkad efteråt att jag fortfarande hämtar mig. Du är bäst. Ses på måndag, partner!” skriver han och avslutar med ett hjärta.

Chris McCausland har tidigare erkänt att han inte haft någon aning om vad han gett sig in på, eftersom han aldrig sett tv-programmet. Han är nu tippad som en potentiell vinnare av hela tävlingen, skriver Daily Mail.

Hans succé i programmet inspirerar nu en ny generation synskadade att ta plats när det kommer till dans, skriver The Guardian. Evie Roberts, 15, leder podcasten Talking In the Dark, som syftar till att skapa medvetenhet kring synnedsättningar, och belyser att det idag finns fler förebilder på tv än för 20 år sedan.

Chris McCausland växte upp i Liverpool. Han började förlora synen i sena tonåren. Idag är han 47 år. När Chris pratade om sin RP och synnedsättning i serien Scared of the dark, förklarade han att ”jag är blind men jag ser inte svart. Jag ser fortfarande ljus och rymd, jag har fortfarande en medvetenhet om rummet runt mig, inte när det gäller föremål och saker utan i termer om själva rummet och om det kan vara någonting framför mig”.

Han har tidigare berättat om sitt karriärbyte efter att ha förlorat synen. Chris gav upp sitt yrke som webbutvecklare. Efter att ha medverkat i serien Me Too! i början av 00-talet tog hans karriär som komiker fart. Han har bland annat stått på scen på Edinburgh Fringe Festival, en av världens största festivaler, och Live at the Apollo.

Läs hela artikeln här (extern länk)