Just nu är vi inne i den bästa tiden på året, tycker jag. Det har börjat blivit varmt, ingen mygg eller andra insekter och man har hela den härliga ljusa, varma tiden framför sig. Bäst att njuta medan man kan. Här kommer aprils nummer av SYNvinkeln.

Innehåll:

Info från distriktet med enkät om hjälpmedel

Info från lokalföreningarna

Kåseri om deckare

Thomssons nyhetsbrev nr 5 och nr 6

Info från distriktet
Onsdag 7 maj kommer NYA-gruppen att ordna en tur på islandshäst vid Erikslunds islandshästar. Turen är 2 timmar lång, men du behöver inte ha någon för kunskap när det gäller ridning, men du får inte väga över 90 kg. Det här tycker vi är ett så trevligt initiativ så vi vill gärna inbjuda alla distriktets medlemmar att vara med. Turen kostar 250 kronor, efter subventionering, och då ingår även fika. Vill du följa med så ring kansliet 019/ 673 21 06 senast 28 maj.

125 års jubileum
Ni har väl inte glömt att anmäla er till riksförbundets 125 års jubileum 16 - 17 maj på Conventum. Det är över 700 anmälda så det är ett bra tillfälle att träffa andra SRFare från hela landet. Sista chansen är att anmäla sej nu, senast 25 april. Sätt också in 200 kronor på distriktets plusgiro konto 8 84 29 – 6 tillsammans med anmälan.

Resa till Almåsa
En påminnelse också att alla distriktets medlemmar får åka med på SRF Bergslagens resa till Almåsa 11 juni. Resan utgår från Nora, Lindesberg, Frövi eller Örebro så ni måste ta er till något av dessa ställen. Kolla med er lokalförening om de subventionerar resan till Örebro eller Almåsa. Resan till Almåsa kostar 500 kronor och ska betalas in till SRF Bergslagens bankgiro 875-6637. Se vidare under SRF Bergslagen.

Undersökning
Brukarrådet har upptäckt att några avstår från att ta emot färg CCTV som hjälpmedel pga att det är en kostnad för hjälpmedlet. Det här tycker rådet är så viktigt att man vill fortsätta driva frågan emot politiker. Rådet anser att CCTV ska vara kostnadsfri för alla. Därför är det av största vikt att du hjälper till att svara på frågorna i enkäten. Du kan svara via mail charlotte.akerlind@telia.com, telefon 019/ 673 21 05 eller 06 eller brev till SRF Örebro län, Mellringevägen 120 B, 703 53 Örebro.

Fakta om CCTV.
Lagen om offentlig upphandling görs i en sk. 7-klöver (7 landsting upphandlar tillsammans). Resultatet av denna upphandling är att det numera enbart CCTV i färg. Kostnaden för hjälpmedlet är på 420: - i kvartalet, medan CCTVn i svartvit var kostnadsfri. Den svartvita CCTVn finns inte längre i sortimentet. Har man tur så kan man få en svartvitt om någon brukare har lämnat tillbaks den till Syncentralen. För tillfället finns knappt 400 CCTV förskrivna till de synskadade som ser så dåligt att de har behov av förstoringen.

Frågor angående användning och kostnader för CCTV i hemmet.

Fråge enkät
(Markera dina alternativ/svar med ett kryss)

Fråga 1

Vilket kön?

Kvinna       ____

Man          ____

Fråga 2

Vilken ålder har du?

Upp till 20 år               ____

Mellan 21 till 65 år     ____

Från 66 och uppåt      ____

Fråga 3

Använder du idag en CCTV i hemmet?

Ja             ____

Nej            ____

Fråga 4

Hur har du fått / införskaffat din CCTV?

Genom Syncentralen ____

Från ett hjälpmedelsföretag        ____

Fråga 5

Har du fått information hur du använder din CCTV?

Ja             ____

Nej            ____

Fråga 6

Har du fått veta vilka alternativ det finns att välja på, svart/vit eller färg?

Ja             ____

Nej            ____

Fråga 7

Har du fått veta vilka kostnader som förekommer innan man har bestämt sig för en CCTV?

Ja             ____

Nej            ____

Fråga 8

Tycker du att informationen har varit tillräcklig?

Ja             ____

Nej            ____

Fråga 9

Har du tackat NEJ på grund av att det finns en kostnad för CCTV?

Ja             ____

Nej            ____

Fråga 10

Använder du en CCTV som förstorar i svart/vit eller färg?

Svart/Vit    ____

Färg          ____

Fråga 11

Har du någon eller har du haft någon kostnad för CCTV?

(Månadskostnad eller betalt den kontant)

Ja             ____

Nej            ____

Fråga 12

Om du har haft en månadskostnad för din CCTV, Hur länge har du betalat avgiften?

Tolv månader             ____

Tjugofyra månader   ____

Fyrtioåtta månader   ____

Mer än fyrtioåtta         ____

Fråga 13

Tycker du att det är rimligt att ta ur en extra kostnad om CCTV är i färg?

Ja             ____

Nej            ____

Fråga 14

Har du ytterligare information om hur du tycker och tänker om frågan om CCTV så kan du lämna det här.

Info från SRF Bergslagen
Den 20 mars hade Bergslagen sitt månadsmöte förlagt till Lindesberg. Mötet var välbesökt och trevligt. Vi gästades av musikern Tomas Lundkvist som visade sina olika instrument och underhöll med musik både på dragspel och inte att förglömma trumma. Bra gjort. Vi fick även besöka av Ragnvi Svärd från tidningen Perspektiv. Ingegerd hälsade 2 nya medlemmar välkomna till föreningen. Lilly och Alice bjöd på kaffe och goda smörgåsar. Efter en trevlig dag var det dags att vänta på färdtjänst för att åka hem. Tack alla för en bra dag.

Vid pennan en som deltog.

24 april spelar vi bingo i Nora. Har du inte anmält dej men gärna vill följa med så ring Irene 0587- 254 56 direkt du läser det här.

Det finns fortfarande platser kvar på resan till Almåsa 11 juni. På senaste styrelsemötet beslutade styrelsen att subventionera resan med ytterligare 50 kronor så nu kostar resan 250 kronor för våra medlemmar. Ni betalar även 250 kronor ifall ni behöver ha med någon ledsagare som inte är medlem. Pengarna betalas in på vårt bankgiro 875-6637 senast 10 juni. Anmäler dej gör du till kansliet 019/ 673 21 06 eller 05.

Info från SRF Karlskoga – Degerfors
Fredagen den 9 maj kl. 14.30 är det medlemsmöte på Nickkällan med SKPF-kören. Vi bjuder på kaffe. Lotterier. OBS! Lotterivinster är hembakat bröd. Baka gärna och skänk något gott.

Onsdagen den 21 maj kl.9 - 14 deltar vi i vårmarknaden på lasarettet och säljer lotter. Hör av dig om du vill vara med.

Fredagen den 30 maj kl. 14.30 på Nickkällan spelar vi bingo. Brickor 10 kr/st. Kaffe 30 kr

Onsdagen den 11 juni följer vi med på SRF Bergslagens resa (heldag) till Almåsa. Tack vare en gåva från 2 medlemmar är priset endast 250 kr för medlemmar, övriga 500 kr. Anmälan senast 1 juni till Kristina 414 12.

Fredagen den 13 juni kl. 16.00 utanför Nickkällan blir det korvkalas med underhållning. Gratis för medlemmar, övriga 30 kr (inomhus vid dåligt väder). Anmälan till Kent telefon  592 07 eller Inga 579 27 senast 3 dagar före alla möten.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA! hälsar Styrelsen

genom Kristina Johansson telefon 0586- 414 12, 070- 660 69 81

Info SRF Sydnärke
Alla medlemmar i Sydnärke är också hjärtligt välkommen att följa med på resan till Almåsa 11 juni. Hör med er styrelse om de kan subventionera något av kostnaden. Kostnaden för resan är 500 kronor samt resan till Örebro.

Info från SRF Örebro kommun
Vi har nu lagt ett nytt årsmöte bakom oss. Föreningen hälsar vår nya ordförande Roger Alexandersson lycka till med sitt uppdrag. Om du vill ha kontakt med Roger är det enklast genom att skicka ett mail: pratkvarnen@live.se.

Nya lokaler
På årsmötet beslutades att vi ska hyra in oss i lokalerna på Föreningarnas Hus, Slottsgatan 3. Vi kommer att flytta in innan höstterminen startar med all vår verksamhet så det är vår förhoppning att alla ni medlemmar som fanns på Synträffen nu hittar tillbaks till oss i våra nya lokaler. Mer information kommer.

Resa till Vinön
Ännu har vi inte fått in så många anmälningar till föreningens resa till Vinön 3 juni. Bussen går från Resecentrum kl. 9.30. Vi beräknar att vara hemma ca 17.30. Medan vi väntar på färjan äter vi vår medtagna förmiddagsfika. På ön får vi en guidad tur runt hela ön samt lunch på Värdshuset vars specialitet är Hjälmargös. Naturligtvis finns det annan mat för ni som inte vill ha fisk. Innan vi åker från ön avslutar vi med eftermiddagskaffe på Vinöns nya café. Pris endast 200 kronor, resten subventionerar föreningen. Självklart får du ta med en ledsagare för samma pris. Du betalar in 200 kronor på föreningens plusgiro 9 15 79 – 3. Senast 22 maj vill vi att du anmäler dej.

NYA-gruppen
Onsdag 7 maj kommer NYA-gruppen att träffas vid Erikslunds islandshästar som håller till i Ervalla, vägen mot Frövi ca 2 mil norr om Örebro. Turen som ska ridas är 2 timmar lång och kostar 250 kronor för medlemmar. OBS! Du får ej väga mer än 90 kg för att rida, detta för att skona hästarna så mycket som möjligt. Ring och anmäl dej till kansliet 019/ 673 21 06 senast 28 april om du vill följa med.

Ett kåseri om deckare
Jag och många med mig gillar att läsa deckare. Hur kommer det sig? En del säger att de inte läser deckare för det händer så mycket hemska saker i verkligheten så det räcker. Det är kanske just poängen med att läsa dessa böcker, att det ofta inte är på riktigt och därför blir det spännande. Om det vore på riktigt är det bara hemskt. Man försöker lista ut vem som är mördaren och vissa drag är väntade medan andra kommer som en överraskning. Lite skrämmande kan det vara ibland. Kommer ihåg när jag var tonåring och hade sett skräckfilmen "Dracula". Gick på helspänn den mörka vägen hem. Plötsligt hoppade en katt ut ur buskarna och jag skrek till. Katten jamade lika förskräckt och jag tror att vi båda två gick därifrån på darriga ben. Många har försökt att dödförklara deckarna och menar att det är skräplitteratur men denna genre har i flera år toppat försäljningslistorna. Folk vill ha lite spänning.

Tro det eller ej men deckare kan faktiskt vara lärande och då menar jag inte hur man begår ett brott. Nej, deckarna skildrar ofta det samhälle vi lever i idag och vill säga något om vår samtid. Det handlar inte bara om mord. Ett bra exempel på det är "Två soldater" av Roslund & Hellström som ur verkligheten skildrar hur förortskillar i 12-årsåldern börjar springa ärenden åt de kriminella gängen som ägnar sig åt organiserad brottslighet. Ärendena de unga killarna utför är bland annat att sälja knark och gömma vapen. Deras dröm är att avancera och bli en i gänget och på så sätt bli någon, få status och snabba pengar. De ser inte någon annan framtid. Storyn i boken är däremot påhittad.

En annan bra verklighetsskildrande bok är "Svensk maffia" av Larsson & Wierup som skildrar hur det fungerar i de kriminella MC-gängen och då handlar det inte om motorcyklar precis. Det handlar om utpressning, knarkförsäljning och ibland tortyr som måste utföras för att bli en i gänget. Vill någon gå ur det så kallade "brödraskapet" så kan den tatuerade loggan slipas bort med slipmaskin på huden. Hemskheterna i denna bok är tyvärr på riktigt då den bygger på intervjuer. Dessa två böcker ger en bra bakgrund till de gängbråk som förekommit i Örebro. Bra bakgrund och förklaringar till olika slags brott ger också den grymtande och frustande professorn Leif GW Persson i "Veckans brott" på TV. Han har gedigna kunskaper i ämnet.

Jag läser inte bara deckare, det skulle bli för enformigt. Boken jag sist läste var "Simon och ekarna" av Marianne Fredriksson. Enligt min åsikt är boken mycket bättre än filmen som det ofta är. Under sommar och semester har väl deckarna sin högtid. Deckarna lever!

Birgitta Karlsson

Thomssons nyhetsbrev nr 5
Otillgänglighet som diskriminering
Nu har regeringen lämnat sitt lagförslag om otillgänglighet som diskrimineringsgrund till riksdagen. Förslaget ska slutbehandlas där den 24 juni.

Lagförslaget innehåller stora inskränkningar i diskrimineringsskyddet. Det har kritiserats hårt i en debattartikel i Svenska Dagbladet den 20 mars. Artikeln är undertecknad av de förbund som ingått i torsdagsaktionen, däribland SRF.

Nu planeras en uppföljning av torsdagsaktionen, där vi varje tisdag ska stå utanför riksdagen och dela ut flygblad – "tisdagsaktionen". SRF:s förbundsstyrelse kommer att ta definitiv ställning till tisdagsaktionen vid vårt möte den 24 till 25 mars.

Nominera till SRF:s Ögonvårdspris
Senast den 1 april vill vi ha in förslag på pristagare till Synskadades Riksförbunds Ögonvårdspris 2014. Priset är en uppmuntran till forskare och andra yrkesutövare inom ögonområdet. Priset delas ut vid SRF:s 125-årsjubileum i Örebro den 17 maj. Förslag lämnas till Åsa Nilsson på asa.nilsson@srf.nu senast den 1 april.

Möte med syn- och hörselinstruktörerna
Den 12 till 13 mars höll Syn- och Hörselinstruktörsföreningen årskonferens i Borås.

Undertecknad var inbjuden att delta i konferensen, och jag fick också nöjet att leda föreningens årsmöte. Monica Ireholt, Karlskrona, lämnade här ordförandeposten i föreningen. Hon efterträddes av sin kollega från Karlskrona, Marie Eklund.

Under konferensen fick vi fördjupa oss i ämnen som syntolkning, kroppsspråk och ljudmiljö. Åsa Lodin från Iris Hjälpmedel berättade om "Ulla 82".

Tid fanns också för yrkesmässigt erfarenhetsutbyte. Tio utställare inom syn- och hörselområdet visade produkter under konferensen. Själv deltog jag i en paneldiskussion om syn- och hörselinstruktörernas uppgift och betydelse. Här framkom tydligt att kommunerna har en hel del pengar att tjäna på att ha syn- och hörselinstruktörer som kan träna hjälpmedel och orientering, märka upp apparater och lära ut bra metoder att hantera vardagen.

Det handlar om att ge förutsättningar att leva självständigt och därmed minska beroendet av hemtjänst. Detta är inte bara en ekonomisk vinst för kommunen utan framförallt en stor vinst i livskvalitet för individen.

Viktig debatt på mediadagarna
Den 6 mars deltog Catarina Ahlquist som SRF-representant i en debatt på mediadagarna i Göteborg. Diskussionen handlade om tillgängliga medier under rubriken "Medier – för vem?". Framförallt lyfte Catarina Ahlquist fram behovet av mer syntolkning i TV, och tillsammans med Dyslexiförbundet betonades också vikten av att textremsan blir tillgänglig genom tal.

Besök på Island
Den 4 till 9 mars besökte en delegation från SRF Island med anledning av att det var möten i nordiska samarbetskommittén (NSK) och nordiska kvinnokommittén (NKK). Dessa båda kommittéer är ett samarbete mellan synskadeorganisationerna i Norden, och de träffas två gånger per år.

När vi ändå var på Island så passade vi på att göra lite studiebesök. Vi började hos den isländska synskadeorganisationen Blindrafelagid. De har drygt 600 synskadade medlemmar. De har en hjälpmedelsbutik samt en företagsdel som sysselsätter ett 30-tal synskadade. Här gör man främst förpackningsjobb.

Vi besökte också det statliga kompetenscentret, som förutom att ha karaktär av syncentral dessutom stöttar synskadade elever i skolan, producerar punktskrift samt ger stöd på arbetsmarknaden.

NKK-mötet ägnades i första hand åt planering av det nordiska kvinnoforum för synskadade som ska hållas i Malmö i juni. Vid NSK-mötet deltog för första gången i historien en delegation från Grönland. En synskadeorganisation bildades där i december 2013, men de har stora svårigheter i form av stora avstånd, bristfälliga och dyra kommunikationer samt osäker finansiering.

Vid NSK-mötet diskuterades bland annat situationen för synskadade elever i skolan, där vi kan se att det finns liknande problem i större delen av Norden, med risk för socialt utanförskap för de synskadade eleverna samt att kommunerna inte tar del av de statliga stödresurser som finns. Det är egentligen bara på Island som man är nöjd med elevernas situation. De får besök från kompetenscentret ett par gånger om året eller mera, utifrån individuella behov. Stödet ges i hela skolsituationen, det vill säga riktas både till lärare och elever.

Lämna förslag till valberedningen
Det är viktigt att vår valberedning får in förslag på kandidater till förbundsstyrelsen och granskningsutskottet. Även personer som idag innehar poster bör nomineras för den nya perioden.

Till förbundsstyrelse ska väljas ordförande, 1:e vice ordförande, 2:e vice ordförande samt ytterligare tio ledamöter. Till granskningsutskott ska väljas en ordförande och ytterligare sex ledamöter.

Sänd era förslag till valberedningen@srf.nu senast den 30 april.

Håkan Thomsson

Tfn 08-39 91 11 E-post hakan.thomsson@srf.nu

Thomssons nyhetsbrev nr 6
Tre politikerträffar
Ytterligare tre träffar med politiker har genomförts som ett led i SRF:s arbete inför valet. Under dessa möten ägnades naturligtvis en hel del uppmärksamhet åt regeringens lagförslag om otillgänglighet som diskriminering.

SRF:s förbundsstyrelse har uttryckt att arbetet att få bort inskränkningarna i lagförslaget måste ske på flera fronter, dels genom deltagande i "tisdagsaktionen" med flygbladsutdelning utanför Riksdagshuset, och dels genom dialog med politiker.

Den 26 mars mötte SRF de moderata riksdagsledamöterna Margareta B Kjellin och Gustav Nilsson samt politiske sekreteraren Fredrik Borelius.

Den 28 mars kom riksdagsledamoten Karin Östring Bergman, Centerpartiet, på besök till oss i Enskede. Och den 1 april träffade vi riksdagsledamöterna Eva Olofsson, Ali Esbati och Wiwi-Anne Johansson samt politiske sekreteraren Anders Thoré, vilka representerar Vänsterpartiet.

När det gäller behandlingen av lagförslaget om otillgänglighet som diskriminering så vet vi nu att V, MP och S skrivit egna motioner. Vi har haft mejlkontakt med Ylva Johansson som är ledamot för Socialdemokraterna i arbetsmarknadsutskottet, som är det utskott som behandlar lagförslaget. Om det går att få bort någon av de föreslagna begränsningarna återstår dock att se. Ärendet slutbehandlas i riksdagen i juni.

Ljudbokens deckarpris utdelat
Den 14 april delades ljudbokens deckarpris ut vid Stadsbiblioteket i Eskilstuna. SRF fanns på plats på biblioteket med ett informationsbord.

Själv har jag haft nöjet att sitta i den jury som utsåg vinnaren: "Dirigenten från Sankt Petersburg" av Camilla Grebe och Paul Leander Engström, uppläst av Shanti Roney. Det är en våldsam och spännande skildring av Ryssland i början på 2000-talet.

Skådespelaren Angela Kovacs höll i prisutdelningen. Efteråt blev det mingel på Stadshotellet.

MyRight försvinner som ramorganisation
Regeringens biståndsorgan SIDA har meddelat att MyRight (före detta SHIA) inte fortsättningsvis beviljas status som ramorganisation för folkrörelsebistånd. MyRight består av cirka 30 funktionshinderorganisationer med intresse av internationellt solidaritetsarbete. Bland medlemmarna i MyRight finns Synskadades Riksförbund (SRF), Riksorganisationen Unga Synskadade (US) och Förbundet Sveriges Dövblinda (FSDB).

I över 30 år har SRF genom SHIA/MyRight givit ett omfattande stöd till synskadade runt om i världen. För närvarande har SRF samarbetsprojekt med synskadade i Bosnien, Nicaragua, Rwanda, Sri Lanka och Tanzania. Vi stödjer också AFUB (African Union of the Blind). Hur dessa projekt påverkas av SIDA:s beslut är oklart. Vi måste hitta en annan ramorganisation att samverka med. MyRight har årsmöte den 28 april, och då kommer givetvis detta att bli huvudfrågan.

Medlemsvärvning och organisationsutveckling
Organisationsrådet den 24 mars hade tema medlemsvärvning och organisationsutveckling. Åsa Olsson från Socialdemokraterna berättade om hur de arbetat med medlemsvärvning. De har tagit fram en långsiktig strategi för hur de ska vända en negativ medlemsutveckling till en positiv. Åsa Olsson har erfarenheter från en sådan resa från Scouterna. Hon hade som ledord att vi ska värva, välkomna, aktivera och engagera medlemmar.

Tommy Andersson berättade om hur SRF Kronoberg etablerat ett gott samarbete med syncentralen och nu får hjälp att göra riktade utskick till synskadade i de olika kommunerna. Han underströk vikten av att ha en god relation med sin syncentral. Samarbetet måste bygga på ömsesidig respekt.

Frågor om ekonomiska resurser, engagemang, personal och medlemsvärde diskuterades i grupper. De synpunkter som kom fram kommer att hanteras av SRF:s arbetsgrupp för det prioriterade området "utveckla SRF".

Tågutropen på stationerna
För ett par månader sedan fick SRF kännedom om att Trafikverket planerar att sluta ropa ut vilket spår som tåget kommer in på vid järnvägsstationerna. Man vill endast ropa ut förseningar eller spårändringar. Eftersom järnvägsstationernas högtalarutrop fyller en viktig funktion för oss synskadade så bjöd vi in ansvariga på Trafikverket till en dialog.

Mötet ägde rum i SRF-huset i Enskede fredagen den 14 mars. Från Trafikverket deltog Kenneth Fridolin, chef för enheten verksamhetsutveckling och trafikinformation, samt hans medarbetare Barbro Brehme och Lars Westergren.

Från vår sida berättade vi om hur det är att som synskadad resa med tåg, och den nytta man har av högtalarutropen. Vi betonade att det är helt oacceptabelt att sluta med högtalarutrop om ankommande tåg så länge det inte finns ett fullgott alternativt sätt för synskadade att ta del av informationen. Trafikverket accepterade detta. Vi fick också information om att det pågår ett projekt för utveckling av pratorer, där man med knapptryckningar ska kunna få samma information som presenteras visuellt på stationerna. En sådan prator finns att testa på järnvägsstationen i Vänersborg.

SRF begärde att få ingå i en referensgrupp i arbetet med pratorerna, vilket Trafikverket lovade. Själv har jag sedan dess provat att använda pratorn i Vänersborg. Jag är helt blind, och jag kunde utan svårigheter hitta avgångstider och spår för de tåg som gick från stationen.

Om pratorer i framtiden ska ersätta högtalarutropen är det viktigt att pratorerna är lättanvända för alla synskadade. Det är också viktigt att det finns pratorer på flera ställen på stationerna, och att de placeras så att de är lätta att hitta. Men, tillsvidare är det alltså högtalarutrop som gäller.

SRF Bohuslän 100 år
Det är ju årsmötestider nu, och själv har jag haft nöjet att besöka flera lokalföreningar och distrikt.

Lördagen den 5 april firade SRF Bohuslän sitt 100-årsjubileum på Bohusgården i Uddevalla. Dagen inleddes med årsmöte och på kvällen bjöds en fyrarättersmiddag samt underhållning. Ett trevligt jubileumsfirande – grattis!

Mingel med förtäring den 5 maj
Den 2 maj fyller undertecknad 50 år. Med anledning av detta bjuder SRF in till ett mingel med förtäring i restaurang Matborgen på plan 1 i SRF-huset, Sandsborgsvägen 52 i Enskede, måndagen den 5 maj kl 15.00 till 18.00.

Anmälan görs, senast den 24 april, till Elaine Kennedy: elaine.kennedy@srf.nu eller tfn 08-39 91 60.

Istället för blommor och presenter så sätt gärna in ett bidrag på "Håkan Thomssons fond för intressepolitiskt påverkansarbete".

Använd plusgiro 90 00 90-2, text: Håkan 50 år.

Håkan Thomsson

Tfn 08-39 91 11

E-post hakan.thomsson@srf.nu

Slutord
Ännu en tidning till handlingarna. Jag vill igen poängtera att det vore väldigt roligt att få in lite fler artiklar eller notiser ifrån er medlemmar. Jag vill till sist också vädja till er allihop att svara på enkäten om CCTV. Det är viktigt att brukarrådet får in så många svar som möjligt så de kan fortsätta sitt påverkans arbete. Ha nu en skön vår tills vi hörs igen.

Redaktör Charlotte Åkerlind

Telnr: 019 673 21 05,

e-post: charlotte.akerlind@telia.com