Den 24:e maj var vi 37 medlemmar i SRF Nordöstra Skåne som blev upphämtade av Röke buss tidigt på morgonen. Färden gick mot Österlen med början på Kiviks musteri.

Morgonen var mulen men under förmiddagen kom solen fram och det blev under dagen ett alldeles perfekt väder för en utflykt.

Med oss på resan hade vi förmånen att ha Eva Håkansson som syntolkade vad som hände under resan. Vi fick beskrivet såväl naturens prunkande grönska som vägarbeten och byggnader utmed vägen. Därmed blev det också en givande färd i bussen.

När vi anlände till Kiviks musteri på förmiddagen fick vi kaffe och en smörgås innan vi gick in på musteriet. Först gick vi en liten runda i trädgården utanför innan vi gick in. Väl inne i butiken beskrev Eva under rundvandringen deras produkter. Därefter fick alla chansen att köpa in lite godsaker därifrån.

En del shoppade loss riktigt ordentligt och andra valde att sitta utanför i solen på en bänk och bara njuta av varandras sällskap och det fina vädret.

Innan vi lämnade musteriet blev vi serverade lunch. Det blev vällagad Lasagne med äpplemust till. Det fanns givetvis också vegetariska alternativ.

Vid 13.30-tiden var det så dags att åka vidare mot Kaffestugan Annorlunda för eftermiddagsfika. Eva gav oss lite bakgrundsinformation om cafeet på vägen. Vi som aldrig varit på Kaffestugan Annorlunda fick sannerligen en positiv och annorlunda upplevelse. Miljön var gammeldags med träsoffor, mörka bjälkar i taket och virkade dukar på alla borden. I mitten var en sagolik kakbuffe uppdukad med minst sju sorters kakor. Alla bakverk var nybakade med mycket kärlek och smör. Den som hade mer utrymme kvar efter fikandet kunde unna sig en stor mjukglass.

Mätta och trätta satte vi oss i trädgården utanför i den fortfarande värmande solen och umgicks och pratade med varandra tills bussen skulle ta oss tillbaka till våra destinationer, runt Kristianstad och Bromölla.

Samtliga verkade både trötta och nöjda efter en mycket trevlig dag!

Ett stort, varmt tack till styrelsen för SRF Nordöstra Skåne, för en välorganiserad och mycket trevlig dag!