Nu är vi tillbaks från semestern både Ann och jag. Det har varit en härlig sommar, men lite för varm för min smak. Under semestern har jag mest hållit på hemma med allt som behöver göras där. Det känns ganska skönt att inte behöva ta bilen och åka någonstans på morgonen. Men, hur skönt det än är med semester så är det också skönt att komma igång igen inför höstens roliga arbete. Missa inte något av allt roligt som snart startar på distriktet och era lokalföreningar.

Här är innehållet i det här numret av tidningen:

Information från distriktet samt information och reportage från lokalföreningarna.

Thomssons nyhetsbrev nr 9

Info från distriktet

Ni har väl inte missat utskicket som vi gjorde innan semestern?

Distriktet inbjuder till 90 års fest lördag 7 september på Kumla Sjöpark. Klockan 16 00 till ca 23 00.

Vi har också tänkt oss att ha ett medlemsmöte före festen när vi ändå samlas. För dem som vill vara med på det samlas vi klockan 14.00 för mötet. Vill du vara med så anmäl dej till Ann på telefon 019 673 21 06 och betala in 175 kronor på distriktets plusgiro 8 84 29 -6. Alla är välkomna att ta sina respektive med på mötet och festen.

I utskicket fanns också en inbjudan till temadagen om orientering och förflyttning på syncentralen 30 september. Till den är det viktigt att du anmäler dej snabbt eftersom platserna är begränsade.

Besök på teater Nolby

Precis som förra året besökte några av medlemmarna ur lokalföreningarna teater Nolby. I år fick vi se pjäsen Figaros bröllop. Trots att det började regna och åska under akt ett så fortsatte skådespelarna att spela pjäsen med stor entusiast. Vi, i publiken, hade tak över huvudena så även om vi satt på första bänk blev vi inte så blöta som de på scen. Vi känner oss alltid varmt välkomna när vi kommer till teatern. Både Olle och Lena Söderberg, som driver teatern, samt övriga i ensemblen gör allt för att vi ska få en så bra upplevelse som möjligt. Anita Karlsson syntolkade också med bravur. Nu får vi se vad som bjuds nästa år. Jag har redan skrivit in besöket i almanackan.

Info från SRF Bergslagen

Sommaruppehållet är över och nu träffas vi på Uskavi 22 augusti klockan 14.00 för en stunds trevlig samvaro. Har du inte anmält dej ännu så ring Caren 0 5 8 1 311 42 senast 20 augusti.

19 september blir det medlemsmöte på Tullbacken i Nora. Vi har bjudit in polisen för att få lite information. Anmäl er till Irene 0 5 8 7 254 56.

Info från SRF Karlskoga Degerfors

23 augusti klockan 14 00 åker vi till Bergen för en stunds trevlig samvaro. Alla betalar sitt eget fika. Vi försöker samåka så långt det är möjligt. Ring Kent 0 5 8 6 592 07 för att anmäla dej. Anmäl även om du har plats för någon mer i din bil.

Fredag 6 september spelar vi bingo på Nickkällan. Som vanligt ringer du Kent för att anmäla dej telefonnummer 0 5 8 6 592 07. Priserna är desamma som förut.

Fredag 20 september är det medlemsmöte på Nickkällan klockan 14 30 då polisen kommer och gästar oss. Även här anmäler du dej till Kent.

Info från SRF Sydnärke

Föreningens årliga mat och höstresa går i år till Vinön fredag 13 september. Vi får en guidad tur på ön, lunch på värdshuset samt eftermiddagsfika på Vinöns nya café. Pris 125 kronor per person. Anmäler dej gör du senast 28 augusti till Ulla-Brith 0 5 8 2 131 19

Hälsning från Kumlagruppen

Hej alla glada Synviklare!

Här kommer en hälsning från Kumlagruppen. Tisdagen 25 juni samlades vi, 12 glada kumlingar, för att åka ut på vår sedvanliga sommarresa. Tidigare är har vi hyrt en buss, men nu var vi så ringa antal så vi tog hjälp av färdtjänsten. Det gick alldeles utmärkt och blev betydligt billigare. Vårt resmål var Pershyttan, där hade vi tänkt äta lunch i en av järnvägsvagnarna som står uppställda, som det verkade, mitt i skogen. Det uppstod en diskussion om huruvida vi skulle äta ute eller inne. Nu var ju vädret så strålande vackert så valet var ganska lätt. Det fick bli ute, vädret såg ut att hålla i sig. Vilket det också gjorde.

Det här matstället heter Kalasexpressen och kalas var det. Tänk att sitta där mitt i Guds fria natur och äta god mat till ljudet av fågelsång och porlande vatten! Det var verkligen god mat, många olika rätter att välja på och mycket trevlig personal. I närheten fanns en antikaffär dit en del av oss gick. Resten av oss gick för att kolla det porlande vattnet. Så småningom blev det dags för kaffe med tilltugg. Solen sken, mygg och knott höll sig på behörigt avstånd. Men som alltid, det trevliga har ett slut så även nu. Vi tackar Berit och Marie som ordnat så gott och fint för oss. Vi äntrade våra bilar och vände nosen mot Kumla, helt nöjda med vår dag och resa.

Samtidigt vill vi önska alla sommarfirande SRF:are god fortsättning på sommaren. Varmaste hälsningar från Kumla-gruppen genom Åke Minsberg.

Från Hallsbergsgruppen

5 juni hade vi vår årliga korvgrillning hos Eva-Lotta och Thomas i Långängen. Antal deltagare var ca 22 stycken. De som behövde fick hälp med att grilla över öppen eld. Till efterrätt serverades hemmagjord äppelkaka med vaniljsås och kaffe. Mycket mumsigt.

26 juni hade gruppen sommaravslutning vid Kantakrogen, som ligger mitt emot Ulla-Briths trädgård. 24 glada deltagare serverades pizza och sedan jordgubbar, glass och kaffe. Mycket gott och väldigt trevligt.

Till sist vill styrelsen sända en hälsning om en bra höst tillsammans i föreningen.

Info från SRF Örebro kommun

Lördag 31 augusti klockan 14.00 har föreningen upptaktsmöte inför hösten. Vi kommer att vara på Rostahemmet, Rostagatan 34. Det här är ett bra tillfälle att komma med förslag och idéer om vad du tycker föreningen ska syssla med eller om du har frågor att ställa till styrelsen. Anmäl dig till Ann på kansliet före 21 augusti telefonnummer 019 673 21 06 ifall du vill vara med.

Därefter kommer vi att ha öppet hus varannan onsdag på Rostahemmet klockan 14 00 till 16 00. Onsdag 11 september spelar vi bingo och 25 september kommer Hässelby Anders att underhålla oss. Kaffe finns att köpa där men du får ta med eget kaffebröd. Har du några frågor så hör av dej till Fredrik telefonnummer 26 49 56.

Cykeltur

För de som vill komma ut på en cykeltur finns möjlighet att cyklar på en eldriven tandemcykel, tillsammans med någon av syninstruktörerna. Vi utgår från Almby Trygghetsbostäder adress: Kyrkoherdegatan 1. För mer information och bokning ring till syninstruktörerna, Eva och Sofia, måndag till onsdag och fredag klockan 8 00 till 9 00 på telefonnummer 21 42 40. Om du ringer någon annan tid så lämna meddelande så ringer de tillbaks.

Thomssons nyhetsbrev nr 9

SRF i Almedalen

Den 30 juni till 3 juli var sex personer från SRF plus en från U S på Almedalsveckan i Visby. Här mötte vi ett väsentligt antal ledande politiker från olika partier. Det var partiledare, riksdagsledamöter, partisekreterare och företrädare för SKL. Våra möten var allt från en kort träff på någon minut upp till samtal på en timme.

Dessutom hade vi tillfälle att närvara vid några seminarier. Ett av dessa anordnades av Lika Unika, och handlade om hur funktionshinderrörelsen kan bli mera framgångsrik i vårt påverkansarbete.

SRF hade tagit fram ett material som bland annat tar upp utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor och den folkhälsoproblematik som ett utanförskap leder till. Detta delade vi ut vid politikerträffarna. Parallellt var vi mycket aktiva i sociala medier.

Vår vistelse i Almedalen syftade till att uppmärksamma att synskadade finns, och att försöka få in våra frågor i de respektive partiernas valprogram. Det kändes som att vi nådde långt under våra intensiva dagar på Gotland.

Jämställdheten i centrum på DOFS:en

Den 14 till 16 juni genomfördes årets konferens för distrikts- och branschföreningsordföranden samt förbundsstyrelsen. Plats var Almåsa Konferens i Västerhaninge.

En stor del av DOFS:en ägnades åt jämställdhetsfrågor. Denise Malmberg från Uppsala Universitet och Gertrud Åström från Sveriges Kvinnolobby höll intressanta och tankeväckande föreläsningar. I höst blir det en utbildning för valberedare, och även där kommer jämställdhetsaspekterna att vara i centrum.

Avtalet om arbetsgivarstöd justeras

Det avtal som finns mellan riksförbundet och distrikt, lokalföreningar och branschföreningar gällande arbetsgivarstöd har sagts upp från riksförbundets sida. Detta gäller alltså för föreningar som har anställd personal. Avtalet löper dock som vanligt fram till och med den 31 januari 2014. Orsaken till att avtalet sägs upp är att det behöver revideras, då det innehåller vissa delar som inte längre är aktuella. Förtydliganden behövs också om hur ansvarsfördelningen mellan riksförbundet och aktuell förening ska vara. Avsikten är alltså inte att riksförbundet ska frånträda arbetsgivaransvaret för de föreningar som vill ha detta stöd. Ett förslag till nytt avtal kommer i höst.

Fredrik Stenberg ny VD för Iris Förvaltning

Iris Förvaltning AB är ett bolag som ägs till 100 procent av Synskadades Stiftelse. Iris Förvaltning äger i sin tur Almåsa samt fastigheterna i Enskede. Företaget är också minoritetsägare i Ideella Spel, Spelparken och Iris Group.

Per-Arne Krantz har de senaste åren varit verkställande direktör för Iris Förvaltning. Han är 67 år, och en rekrytering av hans efterträdare har pågått under våren.

Valet av ny VD föll alltså på Fredrik Stenberg. Han är inte själv synskadad, men har tidigare arbetat som IT- och fastighetsansvarig inom Iris. För närvarande är han VD för Spelparken AB.

Fredrik Stenberg tillträder VD-tjänsten den 15 augusti.

Stort jubileum 2014

År 2014 fyller SRF 125 år. Det var ju år 1889 som De Blindas Förening (DBF) bildades av en grupp synskadade hantverkare. År 1977 bytte DBF namn till Synskadades Riksförbund, SRF.

Förbundsstyrelsen anser att vi ska fira jubileet med en stor aktivitet, någonting i stil med de medlemsforum som genomförts tre gånger, senast i Linköping år 2002. Vi behöver känna att vi är många och att vi är en stark organisation. En planeringsgrupp har tillsatts, och mer information om vad som ska hända kommer så snart planerna börjat konkretiseras.

WIPO-avtalet i mål

Den 28 juni avslutades den diplomatiska konferensen i Marrakech i Marocko. Och resultatet blev att man enades om ett WIPO-avtal som gör det möjligt att utan upphovsrättsliga hinder föra synskade anpassad litteratur över världens nationella gränser.

Detta är en mycket stor framgång för världens synskadade. Vår världsunion, World Blind Union, W B U, har arbetat intensivt med påverkansarbete i denna fråga de senaste fem åren.

W I P O står för World Intellectual Property Organization. Det är ett FN-organ som sysslar med kommersiella rättigheter och upphovsrätt. Avtalet kommer att underlätta för synskadade att ta del av litteratur på olika språk. En bok som finns inläst eller framställd i punktskrift i ett land, behöver inte längre, av upphovsrättsliga skäl, tas fram på nytt i andra länder.

Nu är det sommar

Ja, sommar har det kanske varit ett tag, men nu tar ordföranden snart lite sommarlov. Jag är dock anträffbar, men kanske i första hand via mejl. Vill man ringa går det också bra, men det är viss risk för att man möts av en telefonsvarare. Läs då in ett meddelande.

Jag är åter på kontoret fredagen den 9 augusti.

Till sist vill jag önska nyhetsbrevets läsare en riktigt skön sommar!

Håkan Thomsson

Telefon 08 39 91 11

E-post hakan.thomsson@srf.nu

Slutord

Det var allt som jag hade att bjuda på för den här gången. Som ni säkert förstår när ni läser Håkans nyhetsbrev är att det anlände innan jag gick på semester. Det här numret blev inte så tjock, men allt har inte kommit igång efter sommaruppehållet ännu. Nu önskar jag er alla en skön upptakt på hösten så hoppas jag vi ses på distriktets 90 års fest.

Redaktör Charlotte Åkerlind

Mellringevägen 120 B, 703 53 Örebro

Telefonnummer: 019 673 21 05

e-post. charlotte.akerlind@telia.com

SYNvinkeln

Månadsblad för augusti.

Nu är vi tillbaks från semestern både Ann och jag. Det har varit en härlig sommar, men lite för varm för min smak. Under semestern har jag mest hållit på hemma med allt som behöver göras där. Det känns ganska skönt att inte behöva ta bilen och åka någonstans på morgonen. Men, hur skönt det än är med semester så är det också skönt att komma igång igen inför höstens roliga arbete. Missa inte något av allt roligt som snart startar på distriktet och era lokalföreningar.

Här är innehållet i det här numret av tidningen:

Information från distriktet samt information och reportage från lokalföreningarna.

Thomssons nyhetsbrev nr 9

Info från distriktet

Ni har väl inte missat utskicket som vi gjorde innan semestern?

Distriktet inbjuder till 90 års fest lördag 7 september på Kumla Sjöpark. Klockan 16 00 till ca 23 00.

Vi har också tänkt oss att ha ett medlemsmöte före festen när vi ändå samlas. För dem som vill vara med på det samlas vi klockan 14.00 för mötet. Vill du vara med så anmäl dej till Ann på telefon 019 673 21 06 och betala in 175 kronor på distriktets plusgiro 8 84 29 -6. Alla är välkomna att ta sina respektive med på mötet och festen.

I utskicket fanns också en inbjudan till temadagen om orientering och förflyttning på syncentralen 30 september. Till den är det viktigt att du anmäler dej snabbt eftersom platserna är begränsade.

Besök på teater Nolby

Precis som förra året besökte några av medlemmarna ur lokalföreningarna teater Nolby. I år fick vi se pjäsen Figaros bröllop. Trots att det började regna och åska under akt ett så fortsatte skådespelarna att spela pjäsen med stor entusiast. Vi, i publiken, hade tak över huvudena så även om vi satt på första bänk blev vi inte så blöta som de på scen. Vi känner oss alltid varmt välkomna när vi kommer till teatern. Både Olle och Lena Söderberg, som driver teatern, samt övriga i ensemblen gör allt för att vi ska få en så bra upplevelse som möjligt. Anita Karlsson syntolkade också med bravur. Nu får vi se vad som bjuds nästa år. Jag har redan skrivit in besöket i almanackan.

Info från SRF Bergslagen

Sommaruppehållet är över och nu träffas vi på Uskavi 22 augusti klockan 14.00 för en stunds trevlig samvaro. Har du inte anmält dej ännu så ring Caren 0 5 8 1 311 42 senast 20 augusti.

19 september blir det medlemsmöte på Tullbacken i Nora. Vi har bjudit in polisen för att få lite information. Anmäl er till Irene 0 5 8 7 254 56.

Info från SRF Karlskoga Degerfors

23 augusti klockan 14 00 åker vi till Bergen för en stunds trevlig samvaro. Alla betalar sitt eget fika. Vi försöker samåka så långt det är möjligt. Ring Kent 0 5 8 6 592 07 för att anmäla dej. Anmäl även om du har plats för någon mer i din bil.

Fredag 6 september spelar vi bingo på Nickkällan. Som vanligt ringer du Kent för att anmäla dej telefonnummer 0 5 8 6 592 07. Priserna är desamma som förut.

Fredag 20 september är det medlemsmöte på Nickkällan klockan 14 30 då polisen kommer och gästar oss. Även här anmäler du dej till Kent.

Info från SRF Sydnärke

Föreningens årliga mat och höstresa går i år till Vinön fredag 13 september. Vi får en guidad tur på ön, lunch på värdshuset samt eftermiddagsfika på Vinöns nya café. Pris 125 kronor per person. Anmäler dej gör du senast 28 augusti till Ulla-Brith 0 5 8 2 131 19

Hälsning från Kumlagruppen

Hej alla glada Synviklare!

Här kommer en hälsning från Kumlagruppen. Tisdagen 25 juni samlades vi, 12 glada kumlingar, för att åka ut på vår sedvanliga sommarresa. Tidigare är har vi hyrt en buss, men nu var vi så ringa antal så vi tog hjälp av färdtjänsten. Det gick alldeles utmärkt och blev betydligt billigare. Vårt resmål var Pershyttan, där hade vi tänkt äta lunch i en av järnvägsvagnarna som står uppställda, som det verkade, mitt i skogen. Det uppstod en diskussion om huruvida vi skulle äta ute eller inne. Nu var ju vädret så strålande vackert så valet var ganska lätt. Det fick bli ute, vädret såg ut att hålla i sig. Vilket det också gjorde.

Det här matstället heter Kalasexpressen och kalas var det. Tänk att sitta där mitt i Guds fria natur och äta god mat till ljudet av fågelsång och porlande vatten! Det var verkligen god mat, många olika rätter att välja på och mycket trevlig personal. I närheten fanns en antikaffär dit en del av oss gick. Resten av oss gick för att kolla det porlande vattnet. Så småningom blev det dags för kaffe med tilltugg. Solen sken, mygg och knott höll sig på behörigt avstånd. Men som alltid, det trevliga har ett slut så även nu. Vi tackar Berit och Marie som ordnat så gott och fint för oss. Vi äntrade våra bilar och vände nosen mot Kumla, helt nöjda med vår dag och resa.

Samtidigt vill vi önska alla sommarfirande SRF:are god fortsättning på sommaren. Varmaste hälsningar från Kumla-gruppen genom Åke Minsberg.

Från Hallsbergsgruppen

5 juni hade vi vår årliga korvgrillning hos Eva-Lotta och Thomas i Långängen. Antal deltagare var ca 22 stycken. De som behövde fick hälp med att grilla över öppen eld. Till efterrätt serverades hemmagjord äppelkaka med vaniljsås och kaffe. Mycket mumsigt.

26 juni hade gruppen sommaravslutning vid Kantakrogen, som ligger mitt emot Ulla-Briths trädgård. 24 glada deltagare serverades pizza och sedan jordgubbar, glass och kaffe. Mycket gott och väldigt trevligt.

Till sist vill styrelsen sända en hälsning om en bra höst tillsammans i föreningen.

Info från SRF Örebro kommun

Lördag 31 augusti klockan 14.00 har föreningen upptaktsmöte inför hösten. Vi kommer att vara på Rostahemmet, Rostagatan 34. Det här är ett bra tillfälle att komma med förslag och idéer om vad du tycker föreningen ska syssla med eller om du har frågor att ställa till styrelsen. Anmäl dig till Ann på kansliet före 21 augusti telefonnummer 019 673 21 06 ifall du vill vara med.

Därefter kommer vi att ha öppet hus varannan onsdag på Rostahemmet klockan 14 00 till 16 00. Onsdag 11 september spelar vi bingo och 25 september kommer Hässelby Anders att underhålla oss. Kaffe finns att köpa där men du får ta med eget kaffebröd. Har du några frågor så hör av dej till Fredrik telefonnummer 26 49 56.

Cykeltur

För de som vill komma ut på en cykeltur finns möjlighet att cyklar på en eldriven tandemcykel, tillsammans med någon av syninstruktörerna. Vi utgår från Almby Trygghetsbostäder adress: Kyrkoherdegatan 1. För mer information och bokning ring till syninstruktörerna, Eva och Sofia, måndag till onsdag och fredag klockan 8 00 till 9 00 på telefonnummer 21 42 40. Om du ringer någon annan tid så lämna meddelande så ringer de tillbaks.

Thomssons nyhetsbrev nr 9

SRF i Almedalen

Den 30 juni till 3 juli var sex personer från SRF plus en från U S på Almedalsveckan i Visby. Här mötte vi ett väsentligt antal ledande politiker från olika partier. Det var partiledare, riksdagsledamöter, partisekreterare och företrädare för SKL. Våra möten var allt från en kort träff på någon minut upp till samtal på en timme.

Dessutom hade vi tillfälle att närvara vid några seminarier. Ett av dessa anordnades av Lika Unika, och handlade om hur funktionshinderrörelsen kan bli mera framgångsrik i vårt påverkansarbete.

SRF hade tagit fram ett material som bland annat tar upp utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor och den folkhälsoproblematik som ett utanförskap leder till. Detta delade vi ut vid politikerträffarna. Parallellt var vi mycket aktiva i sociala medier.

Vår vistelse i Almedalen syftade till att uppmärksamma att synskadade finns, och att försöka få in våra frågor i de respektive partiernas valprogram. Det kändes som att vi nådde långt under våra intensiva dagar på Gotland.

Jämställdheten i centrum på DOFS:en

Den 14 till 16 juni genomfördes årets konferens för distrikts- och branschföreningsordföranden samt förbundsstyrelsen. Plats var Almåsa Konferens i Västerhaninge.

En stor del av DOFS:en ägnades åt jämställdhetsfrågor. Denise Malmberg från Uppsala Universitet och Gertrud Åström från Sveriges Kvinnolobby höll intressanta och tankeväckande föreläsningar. I höst blir det en utbildning för valberedare, och även där kommer jämställdhetsaspekterna att vara i centrum.

Avtalet om arbetsgivarstöd justeras

Det avtal som finns mellan riksförbundet och distrikt, lokalföreningar och branschföreningar gällande arbetsgivarstöd har sagts upp från riksförbundets sida. Detta gäller alltså för föreningar som har anställd personal. Avtalet löper dock som vanligt fram till och med den 31 januari 2014. Orsaken till att avtalet sägs upp är att det behöver revideras, då det innehåller vissa delar som inte längre är aktuella. Förtydliganden behövs också om hur ansvarsfördelningen mellan riksförbundet och aktuell förening ska vara. Avsikten är alltså inte att riksförbundet ska frånträda arbetsgivaransvaret för de föreningar som vill ha detta stöd. Ett förslag till nytt avtal kommer i höst.

Fredrik Stenberg ny VD för Iris Förvaltning

Iris Förvaltning AB är ett bolag som ägs till 100 procent av Synskadades Stiftelse. Iris Förvaltning äger i sin tur Almåsa samt fastigheterna i Enskede. Företaget är också minoritetsägare i Ideella Spel, Spelparken och Iris Group.

Per-Arne Krantz har de senaste åren varit verkställande direktör för Iris Förvaltning. Han är 67 år, och en rekrytering av hans efterträdare har pågått under våren.

Valet av ny VD föll alltså på Fredrik Stenberg. Han är inte själv synskadad, men har tidigare arbetat som IT- och fastighetsansvarig inom Iris. För närvarande är han VD för Spelparken AB.

Fredrik Stenberg tillträder VD-tjänsten den 15 augusti.

Stort jubileum 2014

År 2014 fyller SRF 125 år. Det var ju år 1889 som De Blindas Förening (DBF) bildades av en grupp synskadade hantverkare. År 1977 bytte DBF namn till Synskadades Riksförbund, SRF.

Förbundsstyrelsen anser att vi ska fira jubileet med en stor aktivitet, någonting i stil med de medlemsforum som genomförts tre gånger, senast i Linköping år 2002. Vi behöver känna att vi är många och att vi är en stark organisation. En planeringsgrupp har tillsatts, och mer information om vad som ska hända kommer så snart planerna börjat konkretiseras.

WIPO-avtalet i mål

Den 28 juni avslutades den diplomatiska konferensen i Marrakech i Marocko. Och resultatet blev att man enades om ett WIPO-avtal som gör det möjligt att utan upphovsrättsliga hinder föra synskade anpassad litteratur över världens nationella gränser.

Detta är en mycket stor framgång för världens synskadade. Vår världsunion, World Blind Union, W B U, har arbetat intensivt med påverkansarbete i denna fråga de senaste fem åren.

W I P O står för World Intellectual Property Organization. Det är ett FN-organ som sysslar med kommersiella rättigheter och upphovsrätt. Avtalet kommer att underlätta för synskadade att ta del av litteratur på olika språk. En bok som finns inläst eller framställd i punktskrift i ett land, behöver inte längre, av upphovsrättsliga skäl, tas fram på nytt i andra länder.

Nu är det sommar

Ja, sommar har det kanske varit ett tag, men nu tar ordföranden snart lite sommarlov. Jag är dock anträffbar, men kanske i första hand via mejl. Vill man ringa går det också bra, men det är viss risk för att man möts av en telefonsvarare. Läs då in ett meddelande.

Jag är åter på kontoret fredagen den 9 augusti.

Till sist vill jag önska nyhetsbrevets läsare en riktigt skön sommar!

Håkan Thomsson

Telefon 08 39 91 11

E-post hakan.thomsson@srf.nu

Slutord

Det var allt som jag hade att bjuda på för den här gången. Som ni säkert förstår när ni läser Håkans nyhetsbrev är att det anlände innan jag gick på semester. Det här numret blev inte så tjock, men allt har inte kommit igång efter sommaruppehållet ännu. Nu önskar jag er alla en skön upptakt på hösten så hoppas jag vi ses på distriktets 90 års fest.

Redaktör Charlotte Åkerlind

Mellringevägen 120 B, 703 53 Örebro

Telefonnummer: 019 673 21 05

e-post. charlotte.akerlind@telia.com