2024-07-18 - Promenad på Stenungsön

Nu har vi haft vår vandring ute på Stenungsön och tur med vädret hade vi. Ett härligt gäng på sex personer, varav tre med ledarhundar, var med. Knallade över både berg och skogsstigar med havet inpå. Vi alla hade med oss fika som vi åt vid stranden och goa skratt blev det. Tack Anna för att du ordnade detta tillsammans med Agneta och Lena som var ledare som visade vägen och syntolkade för oss!

Ha en fortsatt fin sommar och vi ses på nästa äventyr framöver!

Promenaddeltagarna går på en stig genom en skog med höga tallar och täta granar. Det är en solig dag och ljuset filtreras genom träden. I förgrunden går Ulf med sin svarta Labrador Ziggy i vit ledarhundssele.

 

2024-05-25 - Köra bil på Stora Holm

Vroooom... Ja igår var det flera av våra medlemmar som tryckte gasen i botten och som fick uppleva den häftiga känslan av att få köra bil. Denna aktivitet fick vi nöjet att göra tillsammans med SRF Göteborg. Stort TACK till trafiklärarna på Trafik konsult i väst AB som kolugnt satt med bredvid i bilen när den som satt bakom ratten inte ser.


2024-05-25 - Mitt inre öga - Bokrelease

Med doft av syren, skvalpande från bäcken som rinner och vacker sång från fåglarna fick vi en fantastisk upplevelse på vår medlem Hasse Börjessons bokrelease i lördags. Vi fick uppläst några små stycken ur boken Mitt inre öga och denna bok vill ni inte missa. På bokreleasen fick besökarna klämma och känna på olika föremål som Hasse tagit med sig från sina äventyr, besökarna fick även lyssna till det olika ljud som Hasse spelat in längs sina äventyr. Men nu ska vi inte avslöja för mycket utan passa på att läsa en fantastisk bok under det härliga sommarmånaderna.

Hasse sitter vid ett bord och signerar sin bok

En bild på framsidan av Hasses bok. Bilden är tagen bakifrån och hasse och en gul ledarhund står i strålkastarljuset. Hasse står med armarna ut åt sidan och hunden på hasses vänstra sidan tittar upp på hasses hand

Bilden visar flera saker som Hasse skapat på sina många äventyr. Sakerna är skapade av saker från havet eller med havstema så som trä, sten och hamparep.

Hasse sitter vid ett bord och signerar sin bok, det står en lång rad människor på kö för att få sitt exemplar av boken signerad av Hasse

En gul labrador ligger på en fluffig bädd och har Hasses bok lutad mot bringan

2024-04-21 - Gökboet

Den 21 april hade vi en galet rolig dag på Gökboet. Så otroligt många skratt och fin gemenskap där vi fick testa på sumobrottning, toa-race, bungy-run, rodeo och skottkärrerace.
Lag röda-faran vann dagen med 4-1 Mot blå-mesarna. Dagen avslutades med en mycket god buffé på Johanssons krog som även hade en smarrig glassbuffé efter den goda maten.

Tå personer i sumodräkt brottas på en blå mjuk matta
En person sitter på en eldriven toalettstol, längst fram sitter ett handtag med ett gasreglage.
En person med ögonbindel kör en skottkärra på en bana och i skottkärran sitter en person med hörselkåpor som ska guida den som kör
En person sitter på en eldriven toalettstol, längst fram sitter ett handtag med ett gasreglage.
En person springer på en uppblåsbar bana med ett bungysnöre kopplat bakom ryggen

2024-04-13 - Hjärt- och lungräddning

Nu kan vi rädda liv, för lördagen den 13 april var 11 medlemmar på hjärt- och lung räddnings kurs i samarbete med ABF. Vi fick lära oss bland annat hur man använder en hjärtstartare, hur man utför hjärt och lungräddning. Visste du att Pippi Långstrumps låt - här kommer Pippi Långstrump är en utmärkt låt att ha i huvudet för att hålla rätt takt när man utför hjärt- och lungräddning. För dig som genomgått en godkänd HLR kurs är tipset att ladda ner och ansluta dig till appen sms-livräddarna. Det är en app som skickar ut larm till dig som är i närheten när 112 får in ett larm om misstänkt hjärtstopp. Genom kunskap räddar vi liv tillsammans.

En utbildare sitter på knä på golvet, runt omkring henne ligger hjärt- och lungräddningsdockor och bredvid sig har hon en hjärtstartare kopplad till en docka
Tre personer sitter på stoler och på golvet framför dem ligger hjärt- och lungräddningsdockor
Några personer står och samtalar i ett rum, på bilden syns också en svart labrador

2024-03-02 - Tränings- och prova på dag med ledarhundar

Idag hade vi en fantastisk dag tillsammans med Carin Sandersnäs, 18 medlemmar och 8 ledarhundar. Många var nyfikna att testa på hur det är att gå med ledarhund och vad hunden kan hjälpa en med i vardagen men även vad som krävs för att kunna få ledarhund. På eftermiddagen var det träning för 8 stycken ledarhundsekipage där vi fick otroligt givande tips på hur man kan korrigera sin hund rätt och att använda kroppsspråket, vi blanda annat fick träna på inkallning med störningsmoment och platsliggning. En helt fantastisk dag där några ska ansöka om ledarhund, andra som var där för att titta och få information vill bli fodervärdar och vi som var ledarhundsförare fick med oss massa givande tips och träningsövningar. Stort tack till Carin på Götahund och till alla som kom och gjorde detta till en underbar dag!

 

2024-01-20 - Köra gokart i Gokartcentralen i Kungälv

Idag var vi 17 medlemmar som gasade runt banan på Gokartcentralen i Kungälv, många skratt och en och annan krock blev det.

2023-12-09 - Julbord på Stenungsögården

Igår kom tomten till SRF KSOT och delade ut klappar till 39 glada medlemmar. God mat och fantastiska jullåtar framförda av gruppen charm.
Tack till alla som kom och gjorde detta till en fantastisk dag.

2023-07-29 - Lunchkryssning

Med vågorna skvalpandes mot båten, glada skratt och spännande historia om öarna i vackra Bohuslän var vi 40 stycken som fick en härlig sommartur med god mat i skärgårdarna. Extra roligt var det att vi även fick ha med oss medlemmar från både SRF Strömstad Tanum, SRF Uddevalla och SRF Trollhättan. Tack till ALLA som var med igår och gjorde det till en mysig båtur med fina sommarminnen.