Efter föreläsningen finns det uppdukat en eftermiddags fikabuffé med kaffe, te, kakor, pajer, ost, kex, frukt och grönt. För de som vill finns det möjlighet att på senare delen av eftermiddagen gå till spaavdelningen där du kan basta i deras inglasade ångbastu med utsikt över havet. Ångbastuns milda och fuktiga värme tränger in i och rengör hudens porer på djupet och man får en mjuk och len hud samtidigt som tankarna kan drömma sig bort med den vackra utsikten över havet. Eller ett besök i deras torrbastu men varför inte testa på infrabastu. Infrabastuns värme tränger ner på djupet i muskelvävnader och organ och leder till ökad blodtillförsel genom vidgade blodkärl och stimulerad hjärtfrekvens. Detta leder till positiva effekter på såväl muskler som leder men även hjärt- och kärl konditionen. På en sådan bastubehandling kan du förbränna ca 600 kalorier på bara 30 minuter genom att värmen penetrerar fettcellerna på djupet bidrar det också till att minska celluliter. Ta mellan bastandet en tripp in i gyllene rummet där det finns både regnduschar och isfontän med krossad is att gnugga in kroppen med. Det är en skön känsla att varva mellan varmt och kallt. Vi får inte heller glömma våra fötter som utsätta för mycket stress varje dag, ta ett härligt aroma fotbad med havssalt. Fotbadet mjukar upp dina fötter och tar bort torr och hård hud. Det finns även en mysig trädgård du kan gå ut i med solstolar, hängmattor och uteduschar eller varför inte mingla i pergolan.

På kvällen är det dags för en otroligt god trerätters middag där vi serveras vin till för och huvudrätt (ett glas påfyllning till huvudrätten ingår), går såklart att få alkoholfritt. Efter huvudrätten finns det en dessertbuffé med massa smarrigheter.

När vi vaknar utvilade är det dags för frukostbuffé och på förmiddagen serveras det förmiddagsfikabuffé med smörgåsar, frukt, juicer, kaffe, te och kakor. Vi avslutar vår vistelse på Särö hus med att äta en välsmakande lunch tillsammans.

Särö var från början en badort år 1839. Gustav V tillbringade 37 somrar på ön och många kungligheter och rika kom till Särö för varma salta bad, gyttjebad och kallbad.

 

1898 köptes Särö av grosshandlaren Hans Ludvig Ygberg och han hade stora planer och såg till att de blev en järnväg ut till Särö. 1965 läggs dock tågtrafiken ner och aktiviteterna avstannade. 1976 köps lokmannahemmet av Torgny Berntsson och är idag en hotell och konferensanläggning med en väletablerad spa anläggning.

Vi har ledsagare på plats och ledarhundar är varmt välkomna.

Du följer väl med?

 

När: 7–8 september 2024

Tid: 12:00 7/9 – ca 13:30 8/9

Var: Säröhus, Säröhusvägen 12

429 43 Särö

Pris: För medlemmar 950 kr, för icke medlemmar är priset 4440 kr. I priset ingår Bussresa tur och retur, lunch, föreläsning, eftermiddagsfika buffé, spa, trerätters middag inkl. vinpaket, övernattning i dubbel eller enkelrum, frukostbuffé, förmiddagsfika buffé, lunch.

Anmälan: Senast den 17 juli.

på 0303-175 23

eller anmalan.srfksot@gmail.com Tänk på att anmälan är bindande, Uteblir du utan giltigt läkarintyg så debiteras du föreningens kostnad.

Betalning: oss tillhanda senast 17 juli på BG 610-0473 eller swish 1233127214. Märk betalningen med namn + aktivitet.

Övrigt: Meddela ditt behov av ledsagning samt allergier och specialkost samt om du önskar alkoholfri dryck vid anmälan. Meddela också om du önskar enkel eller dubbelrum vid anmälan. Kläder efter väder och glöm inte badkläder till Spa-badet. Busstider meddelas efter sista anmälningsdag. Ledarhundar är välkomna, dock inte nere i SPA-avdelningen.

Matsalen med vackra kristallkronor och stora fönster
Matsalen med vackra kristallkronor och stora fönster
Lounge med fotöljer, bord, kristallkronor och stora panoramafönster med havsutsikt
Lounge med fotöljer, bord, kristallkronor och stora panoramafönster med havsutsikt
Innergården med dammar och lummig trädgård
Innergården med dammar och lummig trädgård