SKKF var inbjudna för att ställa ut konst på syndagen i Skövde kulturhus den 7 maj 2024.

Syndagen arrangeras av synskadades vänner i samarbete med SRF Skaraborg.

Anne Mondotter och Lisbet Malmborg ifrån SKKFs styrelse var på plats för att ställa upp skelettinstallationen, delar av SKKFs gemensamma verk ” TellUs H2O”  samt taktila konst- och konsthantverk av våra medlemmar.

Vår utställning var välbesökt och ledde till många fina samtal kring livskvalitet och betydelsen av kreativitet och möjlighet till eget skapande även hos oss som förlorat synen helt eller delvis.

Skelettkonsten berörde med sitt brutala budskap om vår rätt till ledsagning.

 

Liz och Anne  ifrån SKKFs styrelse

Bilden visar två kvinnor som står bredvid varandra inomhus. Båda håller i vita käppar. Kvinnan till vänster har blont hår och bär en mönstrad blus med en svart kofta över. Kvinnan till höger har mörkt hår och bär glasögon. Hon har på sig en mönstrad klänning med en svart kofta över. Båda har namnskyltar på sina koftor. Bakgrunden visar en tak med belysning och en svart pelare.
Liz och Anne
Det är en handväska med en rektangulär form. Väskan är huvudsakligen lila med en rosa övre kant och ett rosa handtag. Den är dekorerad med broderade mönster i gula, orange och rosa färger, inklusive blommor och geometriska former. Det finns en etikett nedanför väskan som säger:  12. Väska, Monica Pålsson Ullgarn, vadmal, pärlor, lin
Handväska
Bilden visar två män som står vid ett bord täckt med en blå duk. Den ena mannen har en vit käpp och verkar vara synskadad. Den andra mannen hjälper honom att känna på föremål som är utställda på bordet. I bakgrunden finns en dörr som är öppen och en annan person som är på väg ut. Väggarna är mörka och det finns belysning i taket och på väggen.
Besökare