Meny
Nystart
Lokalföreningen för synskadade
Tidaholm-Mullsjö-Habo som varit vilande under några år har nu startat upp under namnet SRF Tidaholm. Det fåtalet medlemmar i Mullsjö och Habo antas mer naturligt orientera sig mot Jönköping men kvarstår förstås året ut i föreningen i Tidaholm

Nya medlemmar
har glädjande nog hittat hit och en engagerad styrelse har satt i gång och strävar efter en verksamhet som kan locka både synskadade och stödmedlemmar. Upptakten blev en kväll i Boulehallen med bouleveteranen TorAllan Tullsjö som entusiastisk instruktör framöver.

För att främja gemenskap
mellan medlemmarna kläckte styrelseledamoten Anitha Österberg idén om en återkommande träff. Sista tisdagen i varje månad samlas de hugade till en fikastund på Norbergs Café vid Gamla Torget i Tidaholm, ett initiativ som slagit väl ut.

Vid medlemsmöte med PRO
i Tidaholm presenteras i dagarna den nystartade föreningen i förhoppning om kommande intresse för medlemskap med en presentation av vad SRF kan erbjuda synskadade och andra intresserade . En liknande träff hos SPF Seniorerna är också aktuellt.

Liksom i hela Skaraborg
åtnjuter medlemmarna i Tidaholm fördelar som Stiftelsen Synskadades Vänner erbjuder i projektet Livskvalitet. Stiftelsens ordförande Jan W Carlsson informerar om alla de möjligheter till Synhjälp som finns vid en träff inom kort.

Jenny Hummelblad vid Stadsbiblioteket
i Tidaholm inbjuder i höst till en träff om Legimus och Libby med gratis nedladdning av ljudböcker digitalt och om all den litteratur på CD bibliotek erbjuder för den läshungrige.

Ett av målen för föreningen
är samverkan och Kontakt ”över gränserna” med andra SRF- föreningar i Skaraborg, kanske med gemensamma aktiviteter och träffar.

Utflykter och resor
är förstås ett måste för en förening. Upptakten blev besök på Basta Kvarn i Blidsberg med god mat och dryck som njöts i strålande sol till ljudet av fallet i ån. Dagen avslutades på Falbygdens Osteria i Falköping med fika och naturligtvis botaniserande i butikens rikliga utbud .Ännu en kortare resa efter sommaren planeras.

Senare under detta första år
bjuda medlemmarna till Kräftskiva och senare traditionellt julbord. Föreningen har ombud i KRF tillsammans med andra föreningar för frågor om funktionshinder för påverkan och utbyte på lokalplanet. Kommunens syn-och hörselinstruktör Marie Lundberg bistår föredömligt medlemmarna med råd och hjälp.

SRF Tidaholm
går nu in i sitt nya verksamhetsår med förhoppningen om att kunna erbjuda sina medlemmar gemenskap och en meningsfull fritid för både synskadade stödjande och anhöriga. 

Kommande program
28/5 kl 15.00 Medlemmar träffas på Norbergs café för en stunds fika och gemenskap.
3/6 om Synhjälp i Villan kl 11.00. Ordförande i Stiftelsen Synskadades Vänner berättar om stiftelsen och om vad den erbjuder synskadade utan kostnad i projektet Livskvalitet, Föreningen bjuder på fika med god macka.

 

Kontakt:
Maria Campbell
Skolgatan 20 H
52231 Tidaholm 
E-post campbellmaria45@gmail.com.
Tel 073 4345993

Marianne Gustafson Trädgårdsgatan 22
52231 Tidaholm
E-post gustafson.marianne@gmail.com
Tel 0733868777

(OBS föreningen är ej vilande texten om vilande förening ändras per automatik under augusti månad).