här Blanches (spelad av Malin Berg) ömtåliga värld faller samman vänder hon sig till sin syster Stella (spelad av Nathalie Sundelin) för att få tröst – men hennes nedåtgående spiral leder henne i stället ansikte mot ansikte med Stellas man. Den ovårdade, råa, Stanley Kowalski (spelad av Peter Perski).

Trots att Blanche själv är utblottad och har förlorat familjens vackra herrgård, döljer hon inte besvikelsen över systerns skamliga klassresa och val av make. Stanley svarar med att göra allt han kan för att bryta ner henne och kasta ut henne ur sitt hem. 

Det här är upprinnelsen i Tennessee Williams Pulitzerprisbelönade pjäs som hade sin urpremiär på Broadway 1947. Williams är en av de ­allra främsta amerikanska dramatikerna som med sin realistiska skärpa och starka medkänsla för sina rollporträtt skapat stort avtryck och efter­klang även långt efter hans död. I Linje Lusta väver han poetiskt ihop en kontrast­rik berättelse om kärlek, våld, maktkamp och ömhetslängtan.

För regin står en av Sveriges mest erfarna och meriterade regi­ssörer ­Ronny Danielsson, som sedan 1980-talet regisserat över 120 uppsättningar vid bland annat stadsteatrarna i Malmö, Helsingborg, Uppsala, Stockholm samt Göteborgsoperan och Göteborgs Stadsteater. 

Åldersgräns: 16 år.

Torsdagen den 15 februari 2024 kl.19.00.

Syntolkas av Lotta Lagerman

Biljetter, abbonenman och övrig information finns på https://www.orebroteater.se/

Det går också bra att maila till   biljett@orebroteater.se eller ringa 019-689 89 89 under biljettkassans öppet tider.