Vi har tänkt att starta en bokcirkel med boken ”Marionetterna” av Ingrid Carlberg. Cirkel är tänkt att vara en gång var fjortonde dag på ABF, Fredsgatan 18, Örebro. Klockan 14-16.

Information om boken: "Jag skyndar på stegen och följer instruktionerna. Jag gör det för att jag har ledsnat på hatet, ledsnat på alla lögner och överdrifter som stjäl det mesta av syret. Jag gör det för att jag inte orkar med fler nättroll och säregna uppror. En fråga vill jag besvara innan vi kvävs: Hur hamnade vi här?

Vi lever i en tid då trollfabriker, falska nyheter och virala folkstormar har blivit vardag. Gränsen mellan lögn och sanning blir alltmer diffus och en obskyr propagandametod har växt till ett av de stora hoten mot vår demokrati.

Under sin långa karriär som journalist och författare har Ingrid Carlberg granskat många fjärrstyrda påverkanskampanjer med oklara avsändare. I Marionetterna följer hon spåren tillbaka i historien, till mellankrigstidens Berlin och Paris och den fascinerande berättelsen om pr-geniet Willi Münzenberg. På hemligt uppdrag av Lenin och Stalin styrde han en internationell propagandakoncern och etablerade den politiska marionetteater som nu har fått en renässans.

Marionetterna är en starkt berörande historia som fångar människorna och dramatiken bakom manipulationerna. Berättelsen ställer det som händer i världen idag i blixtbelysning.”

Upplägget blir så att vi läser mellan gångerna hemma sedan när vi träffas diskuterar vi vad vi läst samt fikar förstås. Vilken veckodag som vi träffas bestämmer vi när vi ser hur gruppen ser ut.

Intresseanmälan till Charlotte 076 005 67 58 eller charlotte.akerlind@srf.nu senast 7 maj.
VÄLKOMMEN