Utflykten börjar med att vi besöker ett mysigt kafé där vi äter en enklare lunch. Där efter strosar vi tillsammans i de klassiska trädgårdskvarteren och får en guidad visning. Det finns även en liten trädgårdsbutik och en konst- och hantverksstuga som man kan besöka.

Efter några timmar promenerar vi gemensamt till Poppels Bryggeri. Vi går på asfalt i ungefär en kilometer. Poppels tar oss med på en guidad bryggerivisning där vi får kika på jästankar, bryggverk, maltsäckar och lära oss allt om bryggprocessen. Sen omsätter vi teori i praktik och provar öl från bryggeriet uppe i restaurangen. Allt under ledning av deras hovmästare och dryckesexpert Mattias.

Kollektivtrafik: För att alla ska komma samtidigt så rekommenderar vi Västtågen 3544 mot Alingsås som avgår 11:05 från Göteborgs central och 11:13 från Partille station. Klockan 11:16 är tåget framme vid Jonsereds station.

Obs! Det är en rejäl backe upp till Jonsereds trädgårdar från tågstationen. Det är 800 meter att gå och till stor del uppförsbacke. Rådet är att ta färdtjänst om man vill undvika uppförsbacken.

När: Lördag 15 juni kl. 11:45
Var: Samling Jonsereds trädgårdar. William Gibsons väg 17 i Jonsered, Partille
Kostnad: 200 kr för medlemmar och 500 kr för övriga
Anmälan: Senast onsdag 5 juni till kansliet. Vid anmälan behöver du uppge om du behöver ledsagning från Jonsereds station.